Блог

Собственото производство плодове и зеленчуци – гаранция за по-добро здраве

20 април, 2016 | Сподели: |

Мислили ли сте някога, да произведете сами плодовете и зеленчуците, които така или иначе, консумирате? Защо да купувате турските домати, гръцките краставици, китайски круши и чесън, когато можете да си ги отгледате сами?

Достатъчно за начало, е наличието на подходящо парче земя. За да удължите циклите на производство, добре е, да се сдобиете и с оранжерия. Пазарът е залят с предложения за направи си сам оранжерии, хоби оранжерии, КИН оранжерии и изобщо, широка гама парници.
Защо Ви е необходима оранжерия? Освен че удължава циклите на производство и позволява реколта и в несвойствени температури и сезони, тя има и други предимства. Оранжерията предпазва и защитава своите повереници и увеличава добива. Разбира се, добре е, преди да пристъпите към използването и, да прочетете съвет или два или просто да поговорите с по-възрастните си а и не само съседи, които със сигурност могат да Ви дадат много полезни препоръки.

Planting-a-Vegetable-Garden

Продукцията плодове, зеленчуци, билки, гъби, която сте произвели сами е с основно предимство ясен произход. Знаете много добре как е обработвана, поливана, гледана. Защото сте правили това сами, с двете си ръце. Е, вероятно и с доста помощници, съвети. Трудностите със сигурност не са липсвали, но пък какво е удовлетворението от събирането на първата собствена реколта!
Инвестицията в оранжерия и собствено производство на плодове и зеленчуци е инвестиция в собственото здраве.

Чуждите зарзавати на пазара често са с лъскав и привлекателен външен вид, но неясен произход. Българските производители пък, са хората които би следвало да избираме, когато нямаме собствено мини-производство или роднини, които любезно да ни снабдяват с доказани плодове и зеленчуци. Не за друго, родното винаги е по-добрият избор. Така освен българската икономика, помагате и на здравето си.

Не избирайте чуждо, био, еко и зелено. Произведете си го сами! Земя, оранжерия, семена, разсад, желание – това ви трябва. Смело към по-доброто здраве, което ще си произведете сами.Звънни