Блог

Селото на малките къщички Орегон, САЩ – Част 1

17 август, 2016 | Сподели: |

На 45 минути с кола от Портланд, Орегон, САЩ се намира едно необикновено село. Там ще намерите Зоуи, Линкълн, Савана, Атикъс и Скарлет. Това са необикновените малки дървени къщички, които можете да наемете за уикенд или два.

Цялата концепция е дело на Equilty Lifestyle Properties – компания, която се грижи за създаването и обслужването на комплекси недвижими имоти из целите щати. „Имаме юрти, хижи, всякакви ваканционни имоти под наем, но тъй като този проект е съвсем различен, преценихме, че къщичките заслужават свои имена и отличителен характер, които биха подтикнали хората да разпознаят емоционално малките дървени къщи и да се привържат към тях“ – казва Ани Колети, мениджър социални медии и комуникации на Equilty Lifestyle Properties.

И ето ги и тях: Зоуи, Линкълн, Савана, Атикъс и Скарлет: всяка дървена къща си има своя маса за пикник и грил. Разположени са в полукръг. По средата между всички има огнище – приканващо за топли разговори и социализация. Караваните са добре дошли в малкото селце. Всъщност, малките дървени къщи са също на колела – концепция взаимствана именно от домовете, които можеш да закачиш за колата си и да транспортираш където искаш.

Време е да се опознаем, да започнем със:

1. Зоуи: Дива и свободна

Тази преносима сглобяема дървена къща е оцветена в светло синьо, с бели рамки на прозорците и покрив. Облечена е със сайдинг от кедрово дърво. Създателите и казват, че тича боса по поляните и търси приключения. Този дух е въплътен и в интериора на Зоуи. Създателите и го описват като бохо (бохемски) шик. Светло дърво облича вътрешността на малката къщичка изцяло. Кухнята е напълно обзаведена и функционална. Единично легло и санитарно помещение делят първото ниво с нея. Сгъваема маса за хранене с две табуретки и удобно кресло завършват първото ниво от общо 11 кв.м. Второто приютява двойно легло и се простира на 7 кв.м.

gallery-1470749915-zoe-tumbleweed-0003
gallery-1470750330-zoe-tumbleweed-00101

2. Атикъс: Елегантен, солиден, модерен

Външна дървена облицовка от кедрови дъски на къщата в отличителен ярък цвят и красиви дървесни шарки веднага привлича погледа. Покривът и елементи по прозорците са решени в черно. „Атикъс е модерен, обича да пие кафето си черно и горчиво, предпочита нощите под звездите и се гордее със снегоходките си“ – казва Ани Колети. Съгласяваме се с нея. Някак, малката дървена функционална къща оставя точно такова усещане. Дървената ламперия властва навсякъде. Черните акценти хармонично кореспондират с нея. Черни са вратичките на шкафовете в кухнята, масата и бар столовете за хранене, кухненските аксесоари, пердетата. Двойно легло и фотьойл на първото ниво (10 кв.м.) и спалня на второто (6 кв.м.) допълват мултифункционалния малък дървен дом и го правят удобен за настаняване на до 4 души.

gallery-1470750489-atticus-tumbleweed-0005
gallery-1470750646-atticus-tumbleweed-0029

Савана, Линкълн и Скарлет, открийте в част две на „Малките къщички“.

Източник: clv.h-cdn.coЗвънни