Блог

Немски дизайнери трансформираха стари лифт кабинки в сауни

12 май, 2016 | Сподели: |

Визионерите от Германия, Tarantik & Egger, намериха ново приложение на стари лифт кабинки. Вчерашните части от ски съоръжение, днес отново приютяват хора, но с друга цел. Те вече служат не за транспорт до върховете, откъдето скиори и сноубордисти атакуват пистите, а носят други ползи за здравето – тези на сауната. Малките сауни са мобилни и въпреки размера си, все пак побират до четири човека. Пригодени са за екстремни температури, затова спокойно могат да се използват по същите географски ширини, планини и снежни върхове.
Иновативната мини парилка е с електрическа печка с мощност 4,5 kW, която може да се нагрее до цели 100 градуса. Нагревателният уред е с изключително атрактивен външен вид, който прилича на кош, пълен с камъни. Асоциацията е с вулканичните скали, използвани от самото съществуване на сауните. Те са част и от много днешни парни стаи. Поглъщат, запазват и отдават големи количества топлина. Вероятно поради тази причина и са избрани от немските новатори за тяхната сауна – бивша лифт – кабинка.

the-electric-saunas-are-mobile-and-can-fit-four-people

Вътрешността на малката кокетна сауна, е облечена с елова дървесина. Това си е съвсем задължително за всяка парилка – дървена ламперия вътре, често и вън, от подходящи видове дърво. Страхотни гледки към околностите предоставят панорамните прозорци на малката парна кабинка, разположени от всичките и страни.

Немските архитекти от Tarantik & Egger са нарекли сауната си Saunagondola. Всеки желаещ да се сдобие с нея може да си я закупи от сайта им. Предлага се и под наем. Цената за закупуване на малката функционална сауна е 8,500 долара. сумата обаче не включва разходите по изпращането и.

Родни сауни, които можете да прибавите към двора или градината на своите къща или вила, вижте тук. Не забавяйте да погледнете и интригуващите аксесоари, които всяка сауна заслужава. Сред тях ще намерите вулканични камъни, парогенератори, аромати, шапки и ръкавици за сауна и други.

Снимки и източник: www.techinsider.ioЗвънни