Блог

Светът на Толкин: Къщата на хобита

29 октомври, 2015 | Сподели: |

Всички фенове на Токин, неуспели да осъществят мечтата си сами да се разправят със Саурон или Саруман, могат поне утешително, да отседнат в хобитска къща, със съответните пантофи-големи крака, които вървят към нея.
Представителният дом обаче, не е вкопан в хълм, като тези в Графството, а е разположен на дърво и по него се стига до мост, застлан с изкуствена трева – над чието начало, разбира се, си има съответните елфически символи. (Кажи „приятел“ и влез?)
Идеята за чудното убежище, което всеки може да наеме, хрумнала на Гордън и Одри Мак. Мястото е планината Блек Хилс (Black Hills), Южна Дакота, САЩ, на минути от градчето Deadwood. Къщата е 37 кв.м. и е интересно привлекателно място за малки и големи. Входната врата, към чудната хобитска къща, е кръгла, с диаметър 1,5 метра.
hobbit-tree-house14
Прозорците са със същата форма. Интериорът е абсолютно приказен, по Толкин. Преобладават камък, дърво, както и различни вдъхновени от произведенията на фентъзи-майстора предмети – светещо „око на Саурон“, дълъг меч, рицарска ръкавица със златен пръстен. На разположение на гостите са и всякакви модерни удобства – камина, климатизация, микровълнова, хладилник, телевизор, две двойни легла. Стълба води до второто ниво на къщата, където е подпокривната спалня.
hobbit-tree-house15
Къщата, сякаш излязла от Графството, върви комплект с наемането на Chateau de Soleil (Домът на слънцето), главната постройка, откъм която започва моста-вход за частицата от Графството. Тя е на три етажа, с големина 380 кв.м., 4 спални, стая за игри и заедно с приказната къща на дървото, е подходяща за до 16 човека.
Ако сте фен на Толкин и си мечтаете за къща, като на Билбо Бегинс, с удоволствие ще Ви помогнем да сбъднете мечтата си – къща-като-на-Хобит, или пък по-различна къща? Какъвто и да е домът на Вашите мечти, постройте го с нас!
hobbit-tree-house8
hobbit-tree-house9
hobbit-tree-house10
hobbit-tree-house11
hobbit-tree-house12

Източник: www.dailymail.co.uk; www.vrbo.com/452168Звънни