Блог

Къщата под хълма

3 декември, 2015 | Сподели: |

Двойка парижани търсела убежище в провинцията. Къща, която да ги спасява от забързаното им ежедневие. Обърнали се за помощ към JD Architects. Те от своя страна решили, че искат да създадат ваканционна къща от нов тип. Съобразена с последните тенденции в архитектурата за близост до природата, но и някак различна от стандартните зелени къщи. Появила се Casa Jura. Първо – като идея. После – на хартия и като триизмерен проект в съответната програма за дизайн. Накрая – във френското село Bois-d’Amont в Юра (Jura) – планина на френско-швейцарската граница.
JURA-proj-17
За да впишат максимално къщата в природата, архитектите буквално я вградили в хълм.
JURA-proj-18
Откритите горни части покрили със зелен тревен покрив, неразличим от околностите. Фронталните части са панорамни прозорци. Къщата е на три нива – два жилищни етажа с площ 134 кв.м. и панорамен зелен покрив. На приземния етаж са разположени две спални и стая с две двуетажни легла и съответните бани. На горния пък са открита дневна зона с трапезария и кухня, с излаз към външната веранда и зеления покрив. След хълмовата къща започва борова гора.
Цената на постройката е 200 хил. евро.
JURA-proj-14
Какъвто и да е Вашият бюджет, съобразявайки се с него можем да изградим за Вас къща. Разбира се, не е задължително да е вградена в хълм. Ще се съобразим с Вашите желания и изисквания. Ще прибавим качествени материали, отлични специалисти, опит, умения и доза въображение. Сигурни сме, че ще останете доволни. Контакт с нас: тук.
JURA-proj-24
JURA-proj-26
JURA-proj-27

Източник: www.jdsa.euЗвънни