Блог

Как да си направим езерце в двора?

10 август, 2015 | Сподели: |

да си направим езерцеДа си направим езерце в двора изобщо не е толкова сложно, колкото изглежда. Може да се извърши само за седмица, без никаква професионална помощ!

Как сами да си направим езерце и да го поддържаме почти без никакви усилия, четете надолу:

Стъпка едно: Очертайте с боя, тебешир или парче резервен маркуч размера (формата), който искате за своето езерце. Преценете дали искате само декоративно езеро или водна градинка с живи растения и риби. Имайте наум, че водната градина изисква по-голяма дълбочина и разбира се, повече поддръжка.

Стъпка две: Избрахте формата, маркирахте я, време е за истинската работа – копайте! Каквато и дълбочина да изберете, когато разкопавате езерцето се опитайте да запазите страните колкото може по-вертикални. Това ще улесни скриването на фолиото/мембраната на по-късен етап. Прегледайте почвата на дъното за камъни, пръчки и други предмети, които имат навика да правят дупки. Добре е да сложите основа от примерно вестници, стар килим или пък пясък.

Стъпка три: Снабдете се със специалния ни материал за езерца. Умножете дълбочината на езерото х 2 + дължината + 5 сантиметра = колко дълго парче ви трябва; Дълбочина езерото х 2 + ширината + 5 см = колко широко да е парчето. Допълнителните 5 сантиметра са за напасване и изрязване на излишъка.

да си направим езерцеПоставете материала, с който ще облицовате, в езерото, като хубаво го напаснете по дъното. Напълнете наполовина с вода и оставете няколко часа или за през нощта да улегне върху почвата. Отрежете краищата на материала, покриващ езерцето, така че над ръбовете му да се подават 10 сантиметра. Внимавайте, по-добре да отрежете прекалено малко, отколкото прекалено много. Ако ще добавяте помпа за фонтан, направете го сега.

Стъпка четири: Сега е момента да скриете краищата на материала, с които покрихте езерцето, с декоративни, речни, каквито прецените камъни. Поставете помпата за фонтан, ако е необходимо върху тухла с оглед постигане на подходяща височина. Уверете се, че има как и осигурите захранване, ако не, помислете за соларна помпа.

Съвет: Езерцето е перфектното бижу за всяка градина. За щастие, можете да си го направите сами без да влизате в излишни разходи. На сайт www.mkmgrup.eu можете да намерите фолио за декоративни езера, което да използвате за направата му.

Стъпка пет: Добавете растения и други подходящи красоти около езерото, за да го направите още по-красиво и привлекателно място за семейството и гостите си. Погрижете се наблизо да има място за сядане, сложете къщички за птици по околните дървета и оазисът в градината ви е готов!

Ако решите винаги можете приютите в езерцето си водни лилии или златни рибки, защо не и костенурки? Ако им осигурите добри условия, няма да си тръгнат.

източник: www.thegardenglove.comЗвънни