Блог

Водата и басейнът – начин на употреба

14 август, 2015 | Сподели: |

pool-houseВодата е в основата на човешкия живот. Неразривно сме свързани с живителната течност, без която не можем да съществуваме. Дори човешкото тяло е основно вода – около 70-75%. От древността до днес, различните народи са определяли къде да се заселят, според наличието на водни ресурси и пътища. Люлката на цивилизациите, Месопотамия, е била разположена между Тигър и Ефрат, Египет – по поречието на Нил, а източните народи са избрали за свой дом земите край реките Яндзъ и Хуанхъ. Освен за човека, водоизточниците са притегателни и задължителни за съществуването и на животинския и растителен свят. Те пък, ни дават препитание. И така, колелото се върти…
Водата покрива цели 71% от повърхността на планетата ни. Само 2,5% от нея обаче, е сладка. Редица градове дължат своето развитие и съхранение през времето на разположението си на воден басейн – Ню Йорк, Ротердам, Шанхай, Хонконг, Хамбург… Днес, за съжаление, все още има места по планетата, където H2O е лукс и липсата и е бариера пред прогреса на местните общества. Водата освен необходимост е и сила. От водното колело за напояване, задвижващо мелници, различни преси, до днешните хидроцентрали, водата е стихия, която използваме за целите си.
Водата е могъща. Прекланят и се всеки ден многобройните посетители на примерно, Ниагарския водопад.
Пак с вода, само че потоп, поне така пише в една книга, Господ прочистил земята от грешните.
Водата е и удоволствие. Морето, океанът (респективно, плажът), планинските реки и потоци, минералните басейни, СПА …
Водата е и лечител. От древни времена човека познава и използва и тези и свойства в своя полза. Лечебните процедури с вода днес са известни като балнеотерапия, или накратко, СПА. Спа всъщност, е белгийски град, наричал се в римско време Aquae Spadanae.
Налице е и елементът с вярата – освен чудодейните свойства на осветената в църква „светена“ вода, от древността та до днес, се вярва, че къпането в определен извор, кладенец, изобщо водоизточник ще донесе определени ползи. В България е пълно с много лековити „аязмо“ – лекуващи различни заболявания. Така поне казват. Последно шум се вдигна около кладенеца в базиликата в Плиска – водата помагала за очни заболявания, освен, че ще донесе просперитет на България. Дано.
Освен задължителната за изпиване поне литър и половина, не от пластмасова бутилка, пречистена, заредена с положителни мисли и думи вода, чудесна е и възможността буквално да се накиснем в нея за здраве. Дали във ваната вкъщи, в минерален, СПА басейн, дали в естествен такъв – море, океан, река, каквото имате под ръка, ваша работа. Полезно е. Понякога – за кожни и всякакви други медицински състояния – помагат различните минерални басейни. За по-добро здраве, стойка и изобщо поддържане на добра физическа форма, за упражнения, рехабилитация, релаксация, намаляване нивата на стреса, помага плуването.
Скални рисунки отпреди 6 хил. години нагледно доказват, че плуването е физическо занимание от стари времена. Доказват го и препратки в епоса за Гилгамеш, Илиада, Одисея, Библията, Беоулф…Древните гърци строили басейни в баните си. Японците – също. Между самураите се провеждали състезания по плуване около 36 г. пр. Хр. Плуването било задължително и за средновековните рицари.
Днес басейнът е предпочитано място за любителите на водата и плуването, които си нямат наблизо естествен подходящ водоем. Плуват бебетата, възрастните хора, за да подобрят качеството си на живот, плуват и хората с увреждания. Плуването освен удоволствие, е и здраве. Ако решите да направите на здравето си подарък – басейн, към чудесната къща, с която вече разполагате или търсите, можем да ви окажем неоценима помощ. През консултация, проектиране и каквото ви е необходимо за басейна, до страхотен материал, с който да гарантирате дългия му живот.
ruvimat-PL-RAL-5005

Това е специалната хидроизолация за басейни Рувимат PL – RAL 5015 или 5005. Тя е наш, български продукт, на фирма Рувитекс индъстри АД, който клиенти от цял свят избират. Рувимат PL – RAL 5015 / 5005 е с 10 години гаранция. Рувимат PL – RAL 5015 или 5005, е дълъг живот за Вашия басейн.

Предлагаме и друг продукт, за хидроизолация на басейни, без аналог на световно ниво.

Ruvimat-pool-dekor
Ruvimat-pool-dekor3
Ruvimat-pool-dekor2
Това е Ruvitex 3D Décor – 3 D мембрана за басейни, уникална за пазара и на родна почва, и в чужбина. Можете да изберете сами как да изглежда басейна Ви – при това в 3 D формат. Ruvitex 3D Décor ви позволява да направите чудеса със своя басейн – да го населите със златни рибки, русалки, потънал пиратски кораб, пълен с несметни богатства, с корали, делфини, чудовища, ангелите на Викториас сикрет …

Ruvitex 3D Décor е уникален материал, който позволява сами да претворите басейна в предпочитан дизайн, който винаги сте искали, но липсата на подходящи материали не е позволявала. Ruvitex 3D Décor освен носител на чисто естетически функции е и хидроизолационна мембрана за басейни от най-висок клас. Ruvitex 3D Décor е дело на Рувитекс индъстри АД – фирма с дългогодишни традиции, която не се страхува да експериментира, за да предложи най-доброто на своите клиенти.
Подарете си здраве, релакс, уникален мечтан дизайн и място за отмора през летните (и не само) дни, с нас.
Хидроизолационни мембрани за басейни от Рувитекс индъстри АД – Рувимат PL – RAL 5015 или 5005 и уникалният продукт без аналог в световен мащаб Ruvitex 3D Décor. Да се гмурнем в дълбокото заедно! Ruvitex 3D Décor сбъдва фантазии (при това, с гаранция!)Звънни