Блог

За оранжерията

17 септември, 2015 | Сподели: |

Оранжерията е верен помощник в градината. Тя е конструкция с прозрачни (светлопропускливи) покрив и стени, в която с помощта на парниковия ефект се отглеждат растения, които изискват определени климатични условия за доброто си развитие. В оранжерията, изложена на слънчева светлина, температурата е доста по-висока от външната такава. По този начин, в студено време, растенията в оранжерията са защитени от измръзване.

Често се използват технологии за оптимизиране на продукцията. Това включва контролирани осветление, отопление, охлаждане. На помощ за оптимизация на вътрешната температура и влажност идват и различни комбинации от проветрения и охладителни системи. Използват се и различни инсталации за напояване.

Размерите на оранжериите са от много малки до огромни конструкции. Малките оранжерии обикновено се наричат хоби оранжерии, големите бизнес или индустриални.

Стандартните материали за изработка са стомана и стъкло; стомана и поликарбонат; стомана и полиетилен.

Качеството на материалите е изключително важно за стабилна конструкция, която да пази растенията от капризите на времето.

Спазвайки горните принципи за качество, издръжливост и максимална ефективност, избрахме за Вас:

Хоби оранжерии 4 сезона – размер 3х4 метра или 3х6 метра;

Изключително успешни решения за организиране на структури за отглеждане на растения.

Руски оранжерии „Кин,“ пригодени за суровите атмосферни условия в Русия:

Оранжерии КИН PREMIUM

Оранжерии КИН ЛУКС

Американски оранжерии „в кутия“ на ShelterLogic със скелетна конструкция и светоразсейващо покривало: 3 х 6.1 х 2.4 м и 3 х 3 х 2.4 м и сводеста оранжерия 3 х 6 х 2,4 м
Проектирани от инженери от САЩ като завършено технологично изделие. Схемата на оранжериите предвижда лесно сглобяване и поставяне собственоръчно от клиента. Всички детайли на оранжерията: скелет, покривало, крепежни елементи се събират в една кутия. Оранжерията лесно се доставя, монтира и при необходимост лесно се премества. За поставяне на оранжерията не е необходим фундамент, оранжерията се закрепя със винтови анкери, които са включени в комплекта. Оранжерията е създадена за дългогодишна експлоатация, срок на годност – 10 години.

Предлагаме и индустриални оранжерии по Европрограми с конструкция от тунелен и модулен тип. Подлежат на изработка, както от отворен С-профил, така и от електрозаварени тръби.Звънни