Комплектации

Дървени въглища

Сподели:

Дървени въглища от бреза

Опаковка, кг Цена
3 4,86 лв с ДДС
5 7,35 лв с ДДС
10 12,75 лв с ДДС

Дървени въглища – екологично чиста суровина от дървесина, която се използва в промишлеността и е незаменим материал за приготвяне и затопляне на храна в бита, в ресторанти и заведения за хранене на скара и пещ.
Дървените въглища са отлично гориво за приготвяне на месо, шишчета, риба, зеленчуци и други продукти на барбекюта, скари, грилове.

Производството на дървени въглища, се осъществява по екологично чист метод без използване на химически катализатори или гориво за ускоряване на процеса на горене. Не съдържа канцерогени.
За разлика от горивото от „сурова“ дървесина, процесът на готвене на дървени въглища може да започне практически веднага, без да се изчаква докато дървата изгорят до състояние, когато може да се готви на станалите въглени.
Пристъпвайки към подготовката на въглищата за приготвянето на шишчета или на всеки друг продукт, възниква въпроса: как да се разгорят дървените въглища?

Дървените въглища се разгарят най-добре с помощта на традиционни средства: хартия, дървена кора, подпалки, който се поставят под събраните на пирамида купчина въглища. Разпалването на въглищата е възможно и с използването на различни технически средства – пистолет за горещ или газова горелка.
Въглищата са готови, когато на повърхността, престане да се образува открит пламък и върху въглищата се образува пепел.

Освен това, ако за завършването на процеса на приготвяне на месо или риба въглищата не са достатъчни, то те могат да бъдат добавени в необходимото количество, като само за малко се прекъсне готвенето. Допълнителният обем въглища бързо се разгаря до необходимата кондиция.
В процеса на горене въглищата не образуват вредни емисии, които могат да замърсят атмосферата и да наситят приготвените продукти с вредни вещества.
В частично закрити помещения е необходима вентилация над барбекюто или грила, в които се използват въглища.
Дървените въглища равномерно и бързо се разгарят и осигуряват равномерна жар на цялата площ.
При правилно разпалване и равномерно разпределяне върху повърхността, жарта от въглищата също така равномерно поддържа интензивността на огъня, което предотвратява недоизпичането на месото, рибата, морските дарове, плодовете.

Условия за съхранение: в затворени складови помещения или под навес, защищаващ въглищата от валежи.
Основна област на използване на дървените въглища:

  • Дървени въглища за скара – използват се за приготвяне на шишчета, месо, риба, морски дарове и зеленчуци в бита, в заведения за хранене, ресторанти.
  • За приготвяне на различни продукти на тиган или на грил: шишчета, месо, риба и морски дарове, зеленчуци също се използват дървени въглища.

Дървените въглища, цената на които е по-ниска от тази на дървата, са отлично гориво за приготвяне на вкусно месо, риба, морски дарове на достъпна цена.
Спазвайте правилата на пожарна безопасност. Дървените въглища са самовъзпламеняващо се, горимо, поресто вещество. Минимална температура на самозапалване – 340°С.

Вкусно барбекю на дървени въглища от бреза

Звънни