Ветрогенератор 1500 W/24V

Сподели:

Този тип ветрогенератор е напълно подходящ за снабдяване с електрическа енергия на малка извънградска къща, вила или малко магазинче.

Цена за пълен комплект без монтаж – 8 600 лв с ДДС

Ветрогенераторът осигурява възможност да бъдат снабдени с електроенергия битови уреди и техника с месечно потребление до 250 кВт. Благодарение на малкия размер на ветрогенератора 1.5 кВт/ напрежение 24 волта, можете лесно да го монтирате самостоятелно.
Също така този тип ветрогенератор е много подходящ за тези ползватели, домът на които е разположен в район в който често спира тока или съвсем отсъства електирическа мрежа. Той може да се използва и като автономен източник за захранване на алармена сигнализация или автоматична поливна система.

Технически характеристики на ветрогенератора:

Показател Значение
Мощност при 10 м/с 1800 W
Мощност при 9 м/с 1500 W
Мощност при 5 м/с 300 W
Начало на завъртане 2,5 м/с
Работен диапазон 3-25 м/с
Материал на перките Армирано стъклено влакно със защитно покритие 3М
Диаметър на ротора 3,2 м
Тегло на ветрогенератора 85 кг
Лагери на вала NSK, Япония
Монтаж на мачтата «тръба в тръба»
Срок на експлоатация 25 година и повече
Гаранция 1 година

Конфигурация на пълен комплект:

 • Ветрогенератор 1,5 кВт/24V
 • Хибриден Контролер Hefei WWS 10A/24В
 • Инвертор PI 2000 Вт (24В)
 • АКБ AGM 12v, 200Ач 2 шт.
 • Мачта 12 метра

Комплектът също така включва:

 • 3 перки от армирано стъклено влакно;
 • генератор на електроенергия;
 • задна перка и греда;
 • обтекател на носовата част;
 • крепежни елементи за перките;
 • крепежни елементи за монтаж на ветрогенератора на мачтата (89 мм) с лагерът за токоотнемане.

Техническите характеристики на ветрогенератора позволяват използването му както като основен източник за захранване на малки консуматори на електроенергия, така и като резервен източник на електрическа енергия. Мощността произвеждана от ветрогенератора 1.5 кВата и напрежение 24 Волта, зависи от скоростта на вятъра, при това тази зависимост не е линейна. При скорост на вятъра 5 м/с изходната мощност ще възлезе на 300 Вата, а при вятър 9 м/с мощността вече ще достигне 1500 Вата. Максималната мощност 1800 Вата се достига при вятър 10 м/с и повече.

Минималната скорост на вятъра, необходима за привеждане на перките в движение е 2,5 м/с, това е вятър, който човек субективно възприема като леко подухване. Ветрогенераторът е пригоден за експлоатация при ветрове от 3 до 25 м/с, тоест експлоатацията му отлично се вписва в климатични условия като скоростта на вятъра се намира в тези граници през цялата година.

Особеност на конструкцията е надеждната изработка на перките, което ги прави дълготрайни и сигурни. Използването на армирано стъклено влакно със защитно покритие ЗМ позволява да се осигури максимална здравина и сигурност на перките. Те могат да издържат леки механични повреди, а така също продължителна експлоатация.

Един от централните възли на това устройство е системата от лагери, тъй като от тяхната ефективност зависи КПД на апарата. Във ветрогенератора са използвани японски лагери за вала марка NSK, фирмата е световен лидер в производството на този вид оборудване. Освен това, използването на вертикални лагери за токоотнемане осигурява висока ефективност в работата на устройството и минимизира загубите на енергия при предаването й от генератора.

Предвиденият срок на експлоатация на оборудването е минимум 25 години, но на практика, при подходяща техническа поддръжка, устройството може да се използва и по-дълго.

Звънни