Ветрогенератор 2000 W/24V

Сподели:

Този вид ветрогенератори се използват за осигуряване с електрическа енергия на средни по размер сгради.

Цена за пълен комплект без монтаж – 9 300 лв с ДДС

Доста често ветрогенераторът 2 кВт служи за осигуряване на малки училища, захранване с електричество в паркове и за поддръжка на уличното осветление.
Генераторът може да се включва като допълнителен източник на захранване в общата централна електрическа мрежа. Предимство при използването на такъв тип генератор е това, че неговата мощност ще бъде напълно достатъчна за къща, в която постоянно работи такава електрическа техника като компютри, телевизори и друга радиотехника.
Отлично решение е да се използва за вила.

Технически характеристики на ветрогенератора:

Показател Значение
Мощност при 10 м/с 2500 W
Мощност при 9 м/с 2100 W
Мощност при 5 м/с 400 W
Начало на завъртане 2,5 м/с
Работен диапазон 3-25 м/с
Материал на перките Армирано стъклено влакно със защитно покритие 3М
Диаметър на ротора 3,6 м
Тегло на ветрогенератора 105 кг
Лагери на вала NSK, Япония
Монтаж на мачтата «тръба в тръба»
Срок на експлоатация 25 година и повече
Гаранция 1 година

Конфигурация на пълен комплект:

 • Ветрогенератор 2 кВт/24V
 • Хибриден Контролер Hefei WWS 20A/48В
 • Инвертор PI 2000 Вт (24В)
 • АКБ AGM 12v, 200Ач 2 шт.
 • Мачта 12 метра

Комплектът също така включва:

 • 3 перки от армирано стъклено влакно;
 • генератор на електроенергия;
 • задна перка и греда;
 • обтекател на носовата част;
 • крепежни елементи за перките;
 • крепежни елементи за монтаж на ветрогенератора на мачтата (89 мм) с лагерът за токоотнемане.

Съвременният ветрогенератор 2 кВата и напрежение 24 Волта притежава достатъчно мощност и при наличието на достатъчен брой ветровити дни в годината е в състояние да се превърне в изгоден допълнителен източник на електрическа енергия. Кото основен източник на електрическа енергия ветрогетераторът от този тип може да се използва само при условие, че количеството на консумираната енергия е малко и при ветрове със сила не по-малка от 9-10 м/с, с допустими работни скорости от 3 до 25 м/с.
Макар, че мощност от 2кВт не е кой знае колко голяма, но за работата на битовата техника е напълно достатъчна, затова да се монтира на вилата такъв ветрогенератор има смисъл само там, където постоянно духат сравнително силни ветрове. В противен случай този генератор ще бъде отличен вариант като резервен източник на захранване.

При своята работа перките на генератора произвеждат шум, който само с малко надвишава шума от работещ вентилатор, което, като се има предвид инсталирането на перките на височина 12 м, не предизвиква дискомфорт както на собствениците, така и на съседите. А перките, изработени от армирано стъклено влакно, не са препятствие за преминаването на радиовълните и не пречат на работата на комуникационните системи и телеапартурата. Надеждното закрепване на мачтата осигурява дълъг срок на експлоатация, който може да надвиши 25 години. В днешно време ветрогенераторите за вили са оптимално решение, особено за райони с проблеми в електроснабдяването или въобще при липса на такова.

Ветрогенераторът има достатъчно проста конструкция, съставена от отделни модули, всеки от които има своето предназначение. Надеждното закрепване на стационарните части и безаварийна работа на подвижните елементи осигурява правилното функциониране на цялото устройство. Мощността на ветрогенератора 2 кВт е напълно достатъчна за работата на битовите електроуреди, телевизионна и радиотехника, компютри и друга техника. При относително ниската цена на ветрогенераторната инсталация използването й като допълнителен източник на енергия е доста изгодно.

Разбира се при безаварийна работа на централното електроснабдяване не е толкова очевидна необходимостта да се монтира такъв ветрогенератор. В този случай трябва внимателно да пресметнете икономическата изгода и срока на възвръщаемост на инвестицията. Обаче ако вие все пак сте решили да монтирате устройството, за да осигурите захранването с електрическа енергия на вашата извънградска къща или вила, то вие няма да съжалявате за своето решение, тъй като вие получавате независимост от електрическата мрежа и надеждност при функциониране й. А техническите характеристики на ветрогенератора 2 кВт позволяват да се удовлетворят потребностите от електроенергия на къща или вила с малко потребление на електрическа енергия.

Звънни