Ветрогенератор 2000 W/48V

Сподели:

Съществено предимство на този ветрогенератор за битови нужди е това, че на изхода на генератора Вие получавате 48V, което позволява да заредите 4 акумулатора.

Цена за пълен комплект без монтаж – 11 100 лв с ДДС

Отличният запас на акумулаторите ще Ви позволи дълго време да бъдете на автономен режим.
Ветрогенераторът 2 кВт е чудесно решение за осигуряване с електричество на Вашата извънградска къща или вила. Производството на практически 500 кВт месечно, позволява експлоатацията на ветрогенератора за нуждите на малко семейство.
Дори ако закупите този ветрогенератор на кредит, той пак ще Ви позволи да направите икономии на средства, а впоследствие и напълно да се откажете от централното електроснабдяване.

Технически характеристики на ветрогенератора:

Показател Значение
Мощност при 10 м/с 2500 W
Мощност при 9 м/с 2100 W
Мощност при 5 м/с 400 W
Начало на завъртане 2,5 м/с
Работен диапазон 3-25 м/с
Материал на перките Армирано стъклено влакно със защитно покритие 3М
Диаметър на ротора 3,6 м
Тегло на ветрогенератора 105 кг
Лагери на вала NSK, Япония
Монтаж на мачтата «тръба в тръба»
Срок на експлоатация 25 година и повече
Гаранция 1 година

Конфигурация на пълен комплект:

 • Ветрогенератор 2 кВт/48V
 • Хибриден Контролер Hefei WWS 20A/48В
 • Инвертор 2000 Вт (48В)
 • АКБ AGM 12v, 200Ач 4 шт.
 • Мачта 12 метра

Комплектът също така включва:

 • 3 перки от армирано стъклено влакно;
 • генератор на електроенергия;
 • задна перка и греда;
 • обтекател на носовата част;
 • крепежни елементи за перките;
 • крепежни елементи за монтаж на ветрогенератора на мачтата (89 мм) с лагер за токоотнемане.

Производството на електричество с използване силата на вятъра е едно от най-актуалните направления в развитието на енергетиката. Главното достойнство на такъв метод за получаване на енергия – пълната независимост от каквито и да е суровинни ресурси. Не по-малко важно е и това, че технологията е безотпадна. Съвременният ветрогенератор, какъвто в наши дни не е сложно да се закупи, притежава висок коефициент на използване на енергията на вятъра. Ефективността на преобразуване на енергията позволява използването на тези устройства за автономно електроснабдяване.
Като автономна вятърна електростанция ветрогенераторът 2 кВата и напрежение 48 Волта е в състояние да осигури основните потребности на дома от електричество.

Ветрогенераторът представлява въздушен винт с три перки, въртящ се генератор на постоянен ток, монтиран в гондола на върха на 12 метрова мачта. Генераторната гондола заедно с въздушния винт може свободно да се завърта около вертикалната ос за насочване на винта срещу вятъра. Ориентацията на ветрогенератора по вятъра се осъществява от задния стабилизатор, действащ на принципа на ветропоказател. Голямото удължаване на задните витла им придава високо аеродинамично качество, а дължината на задната греда осигурява въртящ момент, достатъчен за устойчивата ориентация на ветрогенератора.

Покупката на ветрогенератор, даже на най-добрия, е наполовина свършена работа. За реалното използване на енергията, която генераторът произвежда е необходимо тя да бъде ефективно управлявана. За тази цел служи, допълнително, но необходимо оборудване: контролер, акумулаторна батерия, инвертор.
Хибридният контролер на заряда Hefei WWS 20A/48В в автоматичен режим осигурява стабилизиране на напрежението, зареждане на акумулаторите и баланс между батерията, потребителите на тока и генератора. При това се отчита електрическото натоварване, нивото на заряда на акумулатора и мощността, която генераторът произвежда във всеки момент.

Акумулаторната батерия се състои от четири дванадесет волтови акумулатори AGM с капацитет по 200 Ач всеки. Необслужваемите мощни акумулатори са в състояние в продължение на дълго време да осигурят дома с електроенергия при отсъствие на вятър.

Инверторът служи за преобразуване на постоянното напрежение на генератора или акумулатора в променливо напрежение за битовите електроуреди. Използваният в тази електростанция инвертор е проектиран с мощност, получавана при най-вероятна сила на вятъра до 5 бала. Неговата изходна мощност 2 кВт е достатъчна за захранване на основните електрически уреди, включително мощни потребители, такива като пералня, бойлер и др.
Използването на вятърни електростанции в местности с устойчиви ветрове позволява на потребителите съществено да намалят потреблението на енергия от централната електрическа мрежа и съвсем да се откажат от нея.

Звънни