Блог

Собствено производство на зеленчуци през зимата

14 ноември, 2016 | Сподели: |

Декември – месец, по правило свързван с празници, трапези, приятели и е, не толкова хубаво време. За любителите на зимни спортове снежен декември е ранен сезон, за предпочитащите по-високите температури обаче, месецът маркира началото на зимата. Едно от последните неща, с които повечето хора свързват декември, е отглеждане на собствена реколта. Как да се случи това? Я вижте термометъра! Е, с помощта на подходяща оранжерия, мисията вече не е невъзможна. И без да викате Том Круз на помощ можете да отгледате собствено производство и в не толкова благоприятните месеци, обичайно свързвани със студ, виелици и липса на обилно слънце.

Какво да направите? Запасете се с подходяща оранжерия. После, подберете своята зимна култура – зелен лук, репички, моркови, спанак.

Собствено производство на зеленчуци през зимата

Началото на септември се сади зеления чесън. Необходими са редовни поливки до края на октомври. Защитете допълнително с вътрешни тунелчета, когато външните температури паднат много. Декември или пък първите месеци от новата година, чесънът е готов за прибиране.

Октомври и ноември пък, са месеците, в които спанакът се сее. Трябват ви 4 до 6 грама семена за кв.м., накопайте леко, валирайте. Отново – не забравяйте да поддържате висока почвена влажност. Постепенно разреждайте поливането. Оформят ли се едно до две листа – подхранете. На 4-5 листа прекратете поливането. Проветрявайте, за да избегнете различни болести. Как да проветрявате правилно, четете тук.

Същите месеци са времето за засаждане на арпаджика за производство на зелен лук. Ако желаете – сейте поетапно – през 10 дни. Поливайте редовно. Паднат ли много температурите – покрийте допълнително с вътрешни тунелчета. Плевете редовно.

Декември и януари са подходящи да засеете морковите. Не забравяйте, да поддържате постоянна влага и да не подхранвате с азотен тор.

Оранжерията е незаменима през всеки един сезон. тя позволява създаване на оптимални условия за развитие на всяка реколта, в не толкова благоприятни сезони и външни градуси. Закупените от нас и монтирани из различни населени места в България оранжерии са внушителен брой. Доверете се на опита – оранжерията е най-добрия приятел на всеки, искащ да отгледа сам храната си. Изберете я с нас!Звънни